Конкурс за сараднике

Удружење Креативни учитељи расписује:

Конкурс

За сараднике у стручним и пословним активостима.

Образложење: Удружење Креативни учитељи бави се стручном подршком деци-ученицима, њиховим родитељима и запосленима у образовању.

У циљу повећања доступности програма, представљања и промоције активности, Удружење расписује конкурс за регионалне сараднике на подручју Р. Србије.

Активности за које се ангажују сарадници:

1. Представљање, промоција, заказивање обука, окупљање полазника и посредовање у организовању реализације семинара – програма стручног усавршавања за запослене у образовању. Удружење располаже са 13 акредитованих семинара, 9 који се реализују непосредо и 4 који се реализују онлајн.

Семинари који се реализују непосредно организују се у сардањи са образовним установама или институцијама (школама, предшколским установама, удружењима) у групама до 30 или до 15  полазника. Онлајн семинари се реализују путем интернета, а број полазника је до 45 по групи.

2. Представљање и промоција програма подршке родитељима ученика “Одрасталица 2 – Школа одговорног родитељства”.

Програм промовише друштвено одговорно понашање, међусекторску и секторску сарадњу, под слоганом: “Од учитеља за родитеље” и има за циљ едукацију родитеља без обзира на њихово базично образовање и пословно ангажовање.

Сврха програма је едукација родитеља ученика, као и родитеља млађе деце, о изазовима савременог одрастања и родитељства, као и начинима и методама пружања подршке у васпитном, емоционалном, социјалном, моралном и образовном развоју.

Програм подршке се спроводи у виду: а) онлајн обуке; б) класичних предавања и трибина за родитеље. Ангажовање подразумева представљање и промоцију програма и окупљање заинтересованих родитеља-полазника обуке, или промоцију програма и организовање обука на непосредан начин за родитеље у радним организацијама – школама, компанијама и осталим установама и институцијама.

Опционо, ангажована лица могу самостално реализовати предавања након обуке за предваче.

3. Представљање, промоција и организовање обука за децу предшколског узраста и узраста првог разреда: “Одрасталица”. Програм се заснива на кинестетичком учењу (учењу подржаном одговарајћом физичком активношћу) и први је програм те врсте у региону. Садржи серију од 36 радионица путем који се деца припремају за најважније активности које их очекују приликом поласка у школу – описмењавање, социјално-емоционално прилагођавање и остало што је потребно за остваривање врунског школског успеха.

Ангажовање подразумева представљање и промоцију програма, обуку за реализаторе програма, окупљање група за обуку и реализацију обуке.

За предузетнике и друга правна лица могућ је закуп франшизе – права на самосталну пословну активност и реализацију програма.

4. Представљање, промоција и дистрибуција акредитованог наставног средства “Креативна математика” у сарадњи са издавачем Ленадор-студио из Београда.

“Креативна математика” је игровно наставно средство које се у наставне сврхе користи од предшколског периода до узраста четвртог разреда. Креирано је за развијање љубави према математици и олакшано представљање и усвајање наставних садржаја у почетној настваи математике. Истовремено, креативна математика је и оригинална наставна метода почетног математичког описмењавања. За учитеље који се определе да у свом раду користе “Креативну математику” обезбећена је акредитована стручна обука – семинар, као и сет материјала за наставу и демонстрацију наставних садржаја.

Наставно средство је доступно у форми дидактичког сета за ученике, чију садржину ученици користе у школи и код куће за израду домаћих задатака. Исти сет се може користи годинама, у складу са узрастом детета и настваним програмом.

Такође, “Креативна математика” је и друштвена игра за све љубитеље математичких игара од 5 до 95 година, тако да представља атрактиван поклон. У сврху друштвене игре, постоји издање без дидактичког материјала које је мањег формата.

5. Имате сопствену стручну или пословну идеју за коју Вам је потребна подршка Удружења.

Услови:

Конкурс је отворен за пунолетна лица са територије Р. Србије, заинтересована за сарадњу.

Основни критеријум за избор кандидата су радне референце и мотивационо писмо.

У пријавној форми означити области у којима планирате сарадњу. (Није обавезна сарадња у свим обалстима.)

У мотивацином писму кратко навести и образложити мотиве јављања на конкурс.

Предност имају кандидати запослени у образовању, предузетници и организације које имају искуства у области едукације и маркетинга.

По спроведеном конкурсу, одабраним кандидатима ће бити достављени детљни услови ангажовања, по ставкама сарадње за коју су се определили. Сарадња ће се вршити по основу Уговора о ауторском делу или Уговора о делу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати.

Лични подаци прикупљени овим конкурсом неће бити јавно објављени. Кандидати ће бити обавештени индивидуалним обавештењима.

За сва додатна обавештења или информације употребите контакт форму доступну испод текста конкурса или пријавну форму.

Пријава на конкурс врши се попуњавањем пријавне форме, кликом на овај линк.

Конкурс је отворен до 26.08.2023.

Кандидати ће до 01.09.2023. бити обавешени о резултаима конкурса.

За удружење Креативни учитељи

Момчило Степановић, председник УО.

Komentari

comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *