Семинар: Рад са презаштићеном децом/ученицима – онлајн

 

Презаштићеност

Семинар: Рад са презаштићеном децом/ученицима – онлајн – 32 бода.

Пријава за термин 11.12.2023. кликом на линк: Пријавна форма

Једини семинар о презаштићености који је на жалост све актуелнији.

Све више проблема у раду са презаштићеном децом и сарадњи њиховим родитељима, али и све више “затварања очију”. Не седите скрштених руку, проблеме нам неће решити нико осим нас који радимо са децом. Време је да се потрудимо да будемо бар корак испред проблема.

Шта се догађа са нашом децом? Како су нас деца “надиграла”? Где смо погрешили? Шта не знамо о родитељству? Има ли још времена за чекање и размишљање? …

Да ли је овај семинар за Вас?

Примећујете ли промене на деци из генерације у генерацију? Видите ли да је деструкција међу децом све израженија? Да ли се тешкоће у наставном раду увећавају и усложњавају? Да ли је у сарадњи са родитељима све више изазова и проблема? Јесте ли затечени призорима  бахатости, оружаног и неоружаног насиља у школама, на улици, или у породици? Где је крај експеримента званог: “Како деца желе”? …

Сва ова питања нису случајно кулминирала. Постоји “плодно тле” из којег “бујају”, а којег још нисмо довољно свесни. Деца су нас “надиграла”, прво у породици, а затим и у школи. Изградила су свој “паралелни свет” који је нама непознат – свет у којем доминирају осећања,  жеље и задовољства. Дошло је време “децијархата”. Све је подређено вољи деце.  Крај експеримента “Како деца желе” је у свести родитеља и наставника. Ако разумемо узроке, лако ћемо утицати на последице.

Проблем је управо у неразумевању. Допустили смо да деца воде главну реч, пуштамо им све на вољу од када се роде, а онда се питамо где смо погрешили. Одговор је више него болан. Допуштамо да изађу из граница природних капацитета прилагођавања. Не примећујемо да се њихов мозак “репрограмира”. А онда се још чудимо одакле им такве мисли, одакле поремећаји пажње и понашања, одакле нетолеранција на фрустрације, одакле склоност ка насиљу или депресији… Одакле ово, одакле оно, а одговор јединствен – ПРИРОДА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ У ОДРАСТАЊУ.

Ако желите да чујете разумне одговоре на напред постављена питања, овај семинар је за Вас!

Презаштићена деца су тренутно највећи изазов у наставном раду. То су она деца која желе да све буде потчињено њима и њиховим потребама. Одлично познају своја права, али обавезе им нису јака страна.

Знамо сви да је лакше затворити очи и чекати да прође час, дан, година, генерација, радни век, али да ли је то то? Иако је често лакше трпети последице, него предузети нешто, то подразумева изузетно високу цену. Постоји друга опција – упознајте је на систематичној и практичној обуци која нуди одговоре на многа питања међу којима се издвајају она која већ деценијама чекају на добар одговор: 

1. Зашто презаштићени презаштићеност не виде као проблем, већ као идеал?

2.Да ли презаштићених има и међу родитељима и наставницима?

3. Зашто се наставници баве презаштићеношћу тек када не знају како да реше проблеме у школи? 

Озбиљна тема и озбиљна обука која није усмерена на маскирање и заташкавање проблема, већ на њихово решавање – само за оне који верују да у у учионицу могу унети нешто ново! 

 

Комфорно, удобно, у време које Вама одговара, на МООДЛЕ образовној платформи, семинар Рад са презаштићеном децом/ученицима, каталошки број 150, који доноси чак 32 бода.

Не пропустите посебну погодност:

– котизација за индивидуалне и групне пријаве са попустом од 30  % (2.660,оо динара)

Број места је ограничен. Обука нове групе полазника започиње 11.12.2023.

Зашто је овај семинар посебан?

Презаштићеност је скривени проблем савременог родитељства који је ескалирао са појавом Интернета и технолошким иновацијама које су омогућиле социјалне контакте без ограничења у времену и физичкој удаљености. Захваљујући технологији бројним интересним групама отворени су путеви до наше деце. То је изазов који није постојао у доба наших детињстава и ризик којег нисмо довољно свесни. Када се на то додају и промене начина одрастања у породици, прича постаје заиста комплексна.

Не тако давно, презаштићеност је била реткост. Данас више није питање које дете је презаштићено, већ колико, на који начин, и са каквим последицама.  Ради се општој појави која прети сваком детету и која за наставнике представља озбиљан изазов.

Свет и деца се мењају, а наставници и школа инсистирају на моделима који су превазиђени.

Ако желимо да помогнемо себи и деци, потребно је да се озбиљно посветимо променама у одрастању и родитељству. Деца XXI века су нека нова деца којој су потребни нови наставници – наставници који разумеју њихове личности и потребе. Будите један од њих. Упознајте моделе који дају добре резултате у пракси.

Не чекајте да Вас проблеми у раду са презаштићеном децом, презаштићеним родитељима  или колегама, принуде да зађете у свет презаштићених. Они су ту, у свакој учионици…

Ако пословну понуду везану за овај програм, или ако су Вам потребне додатне информације контактирајте нас путем имејла: kreativniucitelji@gmail.com

Пријаву за обуку можете извршити кликом на следећи линк: Пријавна форма

За групне обуке заказане путем овог сајта одобравамо минимално 20 % попуста.

Актуелну понуду и наруџбеницу семинара које организује и реализује удружење Креативни учитељи можете погледати или преузети овде: Ponuda 12-08-2023

Komentari

comments

2 thoughts on “Семинар: Рад са презаштићеном децом/ученицима – онлајн

    1. Za obuku se mogu prijaviti i nastavnici koji nisu iz Srbije, uz napomenu da uverenje o savladanoj obuci verovatno neće biti vrednovano kao “akreditovana” obuka jer akreditacija važi samo za Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *