Родитељи и учитељи на заједничком задатку у васпитању и образовању деце


Поштовани,

Позивамо Вас да узмете учешће на трибини под називом „Родитељи и учитељи на заједничком задатку у васпитању и образовању деце“.

Трибину организује Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „ Нови Београд“ у сарадњи са удружењем „Креативни учитељи“ уз подршку ГО Нови Београд.

Предавач на трибини: Момчило Степановић, дипломирани учитељ – мастер, запослен у ОШ „Бановић Страхиња“ у Београду, ангажован је и као саветник, спољни сарадник при Школској управи Београд и у Заводу за унапређивање образовања и васпитања Србије.

Члан је Менсе Србије и оснивач удружења „Креативни учитељи“ које је посвећено како свим креативним активностима у вези наставе тако и унапређењу односа између учитеља, родитеља и деце кроз изналажење најбољих могућих решења.

Трибина има за циљ да окупи наставнике запослене у основним школама, родитељe ученика предшколског и основношколског узраста, студенте, као и све заинтересоване.

Основне теме:

Родитељска љубав није довољан услов за добро васпитање

Презаштићеност – како настаје, како се манифестује и какве последице оставља

Како размишљају презаштићена деца – особености презаштићене деце

Родитељи и наставници – партнери у процесу превенције презаштићености

Како умањити или превазићи презаштићеност

Родитељи и учитељи су природни савезници у процесу развоја, учења и сазревања сваког детета. Овом процесу који чини важан сегмент живота сваког детета дужни смо да посветимо посебну пажњу и да нагласимо изузетан значај успостављања квалитетног односа родитеља и учитеља, како би смо активно, као друштвена заједница допринели подизању дигнитета и ауторитета сваког од актера у процесу, за најбоље дугорочне исходе код наше деце.

Дубоко осећајући значај дијалога и заједничког промишљања о томе како да најбоље усмеримо свако наше дете, посебно у актуелним околностима када су нам деца више него икада изложена различитим и комлексним изазовима одрастања, позивамо Вас да дођете на прву у низу трибина које ћемо организовати у наредном периоду у сарадњи са еминентним представницима струке, уз подршку Градске општине Нови Београд.

Трибина ће се одржати у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ 19.јуна 2023 године са почетком у 16 и 30 часова у ул. Булевар Милутина Миланковића 34.

Пријаве за присуство на трибини потребно извршити најкасније до 16. јуна 2023. г. на е-маил aдресе: milka.milovanovic.minic@novibeograd.rs., ljiljana.kitanovic@novibeograd.rs

Добро дошли!

У име организатора и домаћина трибине,

С поштовањем,

Милка Миловановић Минић,

директорка Центра за бригу о старима, деци и

особама са инвалидитетом

Нови Београд“

Komentari

comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *