СЕМИНАР “НАГРАДА И КАЗНА”

Да ли желите да идете у корак са временом и лакше излазите на крај са изазовима у учионици, да боље разумете различитост и децу?

Да ли заиста желите промените нешто у свом раду или установи?

НАГРАДА И КАЗНА је целовит дводневни програм који полазницима омогућава да упознају и доживе приступ који у пракси већ дуже време даје одличне резултате. Широк спектар обухваћених тема омогућава да сваки полазник може да открије и узме нешто корисно за себе – од педагошко васпитних алата, па до процедура којима се унапређују опште педагошке компетенције.

Све што се програмом нуди потиче из праксе. У питању је проверени концепт на који данашња деца добро реагују, а који у учионицу уводи оно што сваки просветни радник прижељкује – рад са задовољством. До сада је рализовно око 60 обука које су полазници оценили као веома корисне и применљиве у пракси. Ево једног коментара након обуке (школа у Жичи): “… Обука није претерано оптерећена теоријским већ провереним искуственим знањима. Врло користан, употребљив семинар. Реткост у досадашњем искуству похађања семинара…”

Област на коју се програм односи: васпитни рад                            

Компетенција коју предложени програм развија: К 3

Приоритетна област стручног усавршавања на коју се програм односи: Јачање васпитне улоге образовно-васпитне установе кроз развијање програма превенције насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања

Аутори:

Дипломирани учитељ – мастер Момчило Степановићпедагошки саветник, члан Менсе Србије;

Професор разредне наставе Весна Петровић, самостални педагошки саветник, специјалиста методике ППД-а

Реализатори: Момчило Степановић, Весна Петровић, Невена Лукић, Тања Витас, Слађана Обрадовић, Стефан Степановић, Јасмина Петровић

Трајање програма: 2 дана (укупно време рада: 16 c.)   Предвиђени број учесника: 30

Укупна (бруто) цена са групним попустом (30 полазника): 73 500,оо дин.     Цена по полазнику: 2 950,оо дин. (појединачне пријаве)

Циљне групе којима је програм намењен: Наставник разредне наставе; Наставник предметне наставе – основна школа; Наставник општеобразовних предемта – средња стручна школа; Наставник стручних предмета – средња стручна школа; Наставник изборних и факултативних предмета; Васпитач у предшколсој установи; Васпитач у дому ученика; Стручни сарадник у предшколској установи; Стручни сарадник у школи; Сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник);

Специфични циљеви програма

Едукација полазника о актуелним питањима школског васпитања и методама васпитног рада. Обука полазника која обухвата: – јачање васпитних компетенција наставника и установе, – оснаживање за успостављање квалитетније васпитно-социјалне и радне климе у одељењу, – подизање нивоа мотивације за спровођење демократских процедура у одељенским колективима, – оспособљавање за припрему, израду иупотребу васпитних алата, “Ученичког дневника” и “Одељенског споразума”, – овладавање иновативном методологијом управљања одељењем заснованом на сарадњи на релацији: наставник – ученици – родитељи – оснаживање за афирмацију различитости, – едукацију о методама и значају адекватног реаговања на најчешће васпитне изазове.

Komentari

comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *