--> Новогодишња порука – Креативни учитељи

УДРУЖЕЊЕ КРЕАТИВНИ УЧИТЕЉИ

Сајт за подршку деци, родитељима и наставницима у изазовима одрастања, родитељства, васпитања и образовања

Новогодишња порука


Драги пријатељи,
Многи ће вам ових дана честитати Нову годину, а ја ћу вам честитати стару коју сте издржали са осмехом на лицу и са надом у срцу.
Човек је истински добар само ако у себи носи срећу. Зато је задатак свакога ко је рођен као човек, а посебно ко је родитељ или учитељ, да мисли о томе како и чиме обликује срећу других људи.
Настојећи да сам буде срећан, човек нема другог пута осим да чини срећним људе у свом окружењу. Зато, Срећа долази ономе ко је пружа.

Многи се питају чиме се срећа заслужује, али се мало ко пита “ко за кога заслужује срећу”. Мало је оних које је стигло сопствено заслужење. Већина нас ужива плодове заслужења предака. Зато треба да се сетимо да ћемо и ми једнога дана бити нечији преци и да ће њихова срећа зависити и од наших “духовних” заслужења.
Деда Мраз може понешто донети, али важније од тога шта можемо добити је да ли ћемо у овим смутним временима сачувати оно што је свако од нас већ добио као дар од Бога. То је оно што свако има за себе, и чиме може да управља – част и доброта.
Нити има већег терета од самољубља, нити има веће радости од љубави за друге људе. Нека је у следећој години буде у изобиљу.
У то име, радујмо се ономе што очекујемо, али и чувајмо оно што имамо!

ЖИВЕЛИ!

Komentari

comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *